Luchtwelpen (7-11 jaar)

Iedere vrijdag 18:30 – 20:30 uur

 “Nu een wachtlijst, maar bij meer vrijwilligers is er meer mogelijk”

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de Luchtwelpen en speel mee in de jungle!

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers. 

De Luchtwelpen spelen veel met het thema “Lucht”. Zo maken we luchtballonnen, vliegers, vliegtuigen en spelen we met minidrones en met luchtvoetbal. In de Jungle zijn veel Luchtthema’s te vinden waar de Luchtwelpen graag mee spelen! Een gaaf bijkomend voordeel bij de Luchtwelpen; onze opkomsten zijn op vrijdagAVOND! In de donkere maanden is het snel donker en kunnen de Luchtwelpen buiten gave spellen spelen!

Ons leidingteam

Neem contact met ons op via: luchtwelpen (@) scoutingbeuningen.nl

Spelen in thema

De Luchtwelpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De Luchtwelpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld. De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen. Op alles wat de kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de Scouts. Dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.