Explorers (15-18 jaar)

Iedere zaterdag 14:00 – 17:00 uur

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan Explorer! De Explorers organiseren hun eigen activiteiten, zoals een expeditie in het binnen- of buitenland. Ga zwerven in Zweden, op kamp in Luxemburg of zeilen in Zeeland. Ook organiseren ze spectaculaire evenementen, uitdagende outdooractiviteiten en als klap op de vuurpijl runnen ze gezamenlijk hun eigen afdeling.

Deze jeugdleden maken zelf hun programma onder begeleiding van de begeleiders, in ons geval Maaike en Nicky. Het programma wisselt tussen allerlei activiteitengebieden van scouting Nederland, denk bijvoorbeeld aan het maken van een pizza oven, reuze monopoly, Geocachen of een eigen zomerkamp plannen.

Ons leidingteam

Neem contact met ons op via: explorers (@) scoutingbeuningen.nl

Explorergids

Explorers hebben geen leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden, ontwikkelen ze zich en worden ze zelfstandig. Ze doen vaardigheden en kennis op en ontwikkelen zich continu. Dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’. De Explorergids, een gids speciaal voor Explorers, biedt inspiratie en tips voor deze leeftijdsgroep.