Baden Bevers (4-7 jaar)

Badengroep: Iedere zaterdag 10:00 – 11:30 uur

 “Nu een wachtlijst, maar bij meer vrijwilligers is er meer mogelijk”

Om contact op te nemen kun je mailen naar het volgende emailadres: BadenBevers@scoutingbeuningen.nl

Bevers beleven samen de spannendste dingen, want wat Bevers doen, doen zij samen. 
Een Bever (4-7 jaar) leert spelenderwijs de wereld om zich heen ontdekken. Het kan niet gek genoeg. 

Iedere week valt er weer iets anders te beleven bij onze blokhut. 

Hutten bouwen in de bosjes? Ja! Verven met je voeten? Natuurlijk! Zelf pannenkoeken bakken? Hmm, lekker! Samen met alle andere Bevers een gaaf renspel spelen? Absoluut!  

Als Bever hoef je je nooit te vervelen en speel je elke week samen met de andere Bevers. 

Kom jij binnenkort ook meespelen? 

Ons leidingteam

Ben je benieuwd wie er in het leidingteam van de Baden Bevers zitten? Neem dan snel een kijkje op deze pagina.

Spelen in thema

De Bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waaronder Stuiter. Stuiter is een bever die dezelfde groei en ontwikkeling doormaakt als de Bevers in een groep. Stuiter is een androgyn figuur, zodat zowel jongens als meiden zich met Stuiter kunnen identificeren.

In het dorp Hotsjietonia maken de bevers allerlei avonturen mee en leren ze van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof en Stanley Stekker is er altijd wat te beleven. De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen. De vaardigheden die kinderen bij de bevers opdoen, worden uitgebouwd bij de welpen zodat kinderen zich continu blijven ontwikkelen. Dit wordt bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’ genoemd.